Imajući u vidu da je preventiva najbolji način za lečenje i izlečenje, naš tim je skoncentrisan na obavljanje preventivnih pregleda kao uslova za očuvanje zdravlja.

Dom zdravlja Ultrazvuk kao ustanova sa velikim iskustvom u zbrinjavanju i lečenju pacijenata, stavlja akcenat na preventivu, da do bolesti ne dođe. U tom cilju organizujemo sistematske preglede radnika i svih kojima je stalo da do bolesti ne dođe, ili da bolest otkriju u samom početku. Na tom putu pomažu im naši vrsni lekari i medicinsko osoblje.

Prema zvaničnim istraživanjima, moderno doba i nezdrav način života i navika je uslovilo i pojavu čestih malignih bolesti, među kojima se izdvajaju sledeće navedene:

  • Za prevenciju karcinoma debelog creva moguće je uraditi pregled stolice na skriveno krvarenje. Takvi testovi su preporučljivi za osobe od 50god-65 god. Jedanput godišnje.
  • Za prevenciju i rano otkrivanje karcinoma grlića materice radimo visokospecifičan, i unapređen Papanikolau test, kao i test na prisustvo HP virusa koji je i uzročnik karcinoma grlića materice.
  • Za prevenciju i rano otkrivanje karcinoma prostate radimo specifični tumor marker PSA sa rezultatom koji stiže za 2h, a zatim i po potrebi i pregled urologa.
  • Za otkrivanje, kontrolu i prevenciju različitih vrsta anemija i drugih bolesti krvi radimo kompletnu krvnu sliku za 10-15 minuta.
  • Za kontrolu oralne antikoagulantne terapije, vađenjem krvi iz vene određujemo protrombinsko vreme, a rezultat u vidu INR-a moguće je dobiti za 1h.

Sve preglede lekara opšte prakse moguće je obaviti odmah i bez zakazivanja prepodne, a popodne po pozivu. Rentgen kabinet radi svakog radnog dana od 8h do 14h pa je moguće bez zakazivanja, uz pomoć veoma kvalifikovanog i stručnog medicinskog tehničara radiologa, uraditi sve vrste snimanja i skopija koje čita naš iskusni i vrsni lekar radiolog. Ako se posle pregleda lekara opšte prakse i radiologa, kao i laboratorijske dijagnostike pojavi potreba za pregledom lekara specijaliste moguće je odmah, ili u vrlo kratkom vremenskom roku uraditi pregled kod lekara svih specijalnosti. Posebno smo ponosni što omogućavamo našim pacijentima da pod kontrolom visokospecijalizovanih i stručnih lekara urologa urade intervenciju razbijanja kamena u mokraćnom kanalu u anesteziji, bezbolno i efikasno.

Svi pregledi u našem Domu zdravlja obavljaju se odmah ili u vrlo kratkom vremenskom periodu, po pristupačnim cenama, što potvrđuje veliki broj pacijenata koji su koristili naše usluge i koji se ponovo vraćaju nama, kada se za to ukaze potreba. Pacijenti koji nam poklanjaju svoje poverenje godinama su najbolji pokazatelj našeg pristupa poslu i prirodi njihovih dijagnoza, kao i neko kome smo zahvalni za visoku pozicioniranost.