Uvodna reč osnivača

Poštovani posetioci i budući korisnici naših usluga,

Kao vlasnik i osnivač prve i za sada jedine Specijalne urološke bolnice “Ultrazvuk” iz Kragujevca, upućujem dobrodošlicu svim posetiocima naše web stranice.

Kao vlasnik i osnivač prvog privatnog Doma zdravlja u Kragujevcu upućujem vam dobrodošlicu na našu web stranicu. Onima koji su zdravi upućujem želju da očuvaju zdravlje,  uz pomoć naših saveta za očuvanjeiI kontrolu dobrog zdravlja, a one koji imaju zdravstvene tegobe i probleme, pozivam da put do ozdravljenja potraže kod naš u Domu zdravlja Ultrazvuk u Kragujevcu.

Na putu do zdravlja pratiće vas tim naših lekara opšte prakse i specijalista svih profila, izuzetne reputacije i iskustva, uz pomoć ljubaznih i visoko profesionalnih medicinskih sestara i tehničara. Možemo se pohvaliti da se tačna i precizna dijagnoza  uz odgovarajuću terapiju može dobiti za samo sat vremena,  zahvaljujući njihovom znanju i iskustvu uz pomoć novih, i savremenih aparata.

Posebno smo ponosni na aparat Litoclast za bezbolno i efikasno razbijanje kamena u bubrežnom kanalu. Ovim aparatom ne može se pohvaliti nijedna zdravstvena ustanova na ovim prostorima, a naši pacijenti imaju privilegiju da sa ovim aparatom radi vrhunski urolog Prim. Dr Božo Vavić.

Dom Zdravlja Ultrazvuk izrastao je iz specijalne urološke bolnice Ultrazvuk koja postoji već više od 25 godina. Sve što smo prethodnih godina radili bilo je u cilju ozdravljenja naših pacijenata, a aparati na kojima radimo daju nam mogućnost da put do zdravlja  nađemo na brz, bezbolan i uspešan način. Dr Ljiljana Bošković Spec. urolog.

Dr. Lj. Bošković

Ko smo mi

Možemo se pohvaliti 25 godina dugim postojanjem i visokim pozicioniranjem zahvaljujući brojnim faktorima. Dom zdravlja Ultrazvuk je zdravstvena ustanova izuzetno opremljena najsavremenijim i potpuno novim aparatima koji omogućavaju brzu i pouzdanu dijagnostiku. Dom zdravlja Ultrazvuk smešten je u prvoj gradskoj zoni, na prostoru od 370 metara kvadratnih i sa svojih pet celina organizovan je kao izuzetno moderna i funkcionalna ustanova zasnovana na najsavremenijim medicinskim i tehničkim dostignućima.

Da bismo obezbedili bolju pristupačnost i dostupnost našim pacijentima koji su udaljeni od centra grada, otvorili smo zdravstvenu stanicu u naselju Stanovo, u kojoj svakog radnog dana radi iskusna medicinska sestra sa lekarom opšte prakse, i gde se mogu obaviti pregledi lekara specijaliste posle zakazivanja, kao i sve laboratorijske analize u cilju dijagnostike i lečenja. Veliki broj pacijenata koji su u prethodnom periodu koristili usluge naše ustanove - Bolnice Ultrazvuk, a iz koje je izrastao Dom zdravlja Ultrazvuk, a kojih je preko 200 000 svedoče o velikom ugledu i poverenju koje naša kuća uživa među pacijentima, stručnoj i najširoj javnosti.

Ono što nas izdvaja od drugih jeste i široka mreža usluga koje nudimo, pa svojim korisnicima obezbeđujemo mesto na kojem se mogu obaviti sledeće vrste pregleda:

 • Sistematski pregled
 • Pregled lekara opšte prakse bez zakazivanja
 • Laboratorijska dijagnostika bez zakazivanja
 • Rentgen dijagnostika bez zakazivanja
 • Specijalistički pregledi istog dana ili u kratkom vremenskom roku
 • Ciljane i dobro pripremljene hirurške intervencije
 • Bezbolno razbijanje kamena u bubrežnom kanalu
 • Izdavanje lekarskih uverenja za sve vrste poslova koji nisu vezani za poseban rizik i to bez zakazivanja
 • Izdavanje lekarskih uverenja za poslove sa posebnim rizikom kao i prethodne i periodične lekarske preglede za takvu vrstu poslova
 • Izdavanje lekarskih uverenja za poslove obezbeđenja sa nošenjem oružja i bez nošenja oružja, kao i za sticanje licence za obavljanje takvih poslova
 • Izdavanje uverenja za vozače svih kategorija i za produženje vozačke dozvole
 • Izdavanje uverenja za upis u srednje škole i fakultete
 • Izdavanje uverenja za smeštaj starih lica u Starački dom

Ono što je zajedničko za sve navedeno je da sve ove usluge pruža tim stručnih i iskusnih lekara i medicinskih sestara, iz svih oblasti medicine, što garantuje pouzdanu dijagnozu, kao i priznavanje izdatih uverenja koja su potrebna za rad u odgovarajućim ustanovama.

Istorijat

Današnji dom zdravlja Ultrazvuk je izrastao iz urološke ordinacije „Ultrazvuk“, koja je osnovana avgusta 1992. godine i bila jedna od prvih privatnih ordinacija van Beograda.

Visokim profesionalizmom i posvećenošcu doktorke Bošković i njenih saradnika, ordinacija se veoma brzo afirmisala i prerasla organizacioni nivo ordinacije. Samo godinu ipo dana kasnije, proširuje svoju zdravstvenu ponudu i 24. januara 1994. godine postaje Poliklinika „Ultrazvuk“.

Zahvaljujuci brižljivom odnosu vlasnice prema zdravlju pacijenata, stalnom uvodenju najnovijih tehničkih dostignuća i aparata u oblasti dijagnostike, a pre svega, zahvaljujući izgrađenoj reputaciji i ogromnom poverenju pacijenata, Poliklinika u aprilu 2005. zvanično prerasta u Specijalnu urološku bolnicu „Ultrazvuk“

Nakon 25 godina uspešnog rada i konstantnog usavršavanja specijalna urološka bolnica je prerasla u dom zdravlja i istovmreneo uspela da izgradi vodeću poziciju među ustanovama ovog tipa, naročito u oblasti urologije.

Zašto se lečiti kod nas

Zato što ovde rade najbolji lekari.

Zato što raspolaže sa novim i najsavremenijim aparatima;

Zato što se na jednom mestu može obaviti kompletna dijagnostika: ultrazvučna, rentgen, endoskopksa, laboratorijska;

Zato što put od prijema do dijagnoze i terapije traje samo sat vremena;

Zato što se u dijagnostici i lečenju primenjuju najnoviji bezbolni metodi, bez zračenja;

Zato što je pacijent u svesnom stanju i aktivno učestvuje tokom intervencije;

Zato što se svaka eventualna komplikacija može rešiti na jednom mestu;

Zato što je ovo prva privatna specijalistička zdravstvena ustanova sa najdužom tradicijom u privatnom sektoru;

Najsavremenije lečenje PRP metodom ranih artroza i mekotkivnih poremećaja (sopstvenom krvlju koja se posebno prerađuje i ubrizgava u bolna mesta). Intervenciju izvodi specijalista ortoped.

Bez nepotrebnog zadržavanja i čekanja, uz veliku pažnju i brigu medicniskog osoblja, put do zdravlja postaje i brži i lakši i zato je veliki broj pacijenata poverio brigu o svome zdravlju baš Bolnici „Ultrazvuk“.